#Плічопліч: Вулиці села Трифонівка повертаються до життя

У рамках державного проєкту “Пліч-о-пліч” продовжуються відновлювальні роботи в селі Трифонівка, розташованому на Херсонщині. Метою цього проєкту є відновлення будівель, які були пошкоджені російськими окупантами. Сьогодні ми можемо з радістю говорити, що завдяки зусиллям ремонтних бригад із Житомирщини, жителі Трифонівки мають можливість повертатися до своїх домівок.

ВАКЦИНА ВІД ГРИПУ ЇДЕ В АПТЕКИ

Державний контроль якості вже пройшла одна з вакцин проти грипу. Це чотиривалентна інактивована вакцина корейського виробництва. 114 600 доз вакцини (серія Q60223033) отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів та надходять у продаж до аптек.

СПОЖИВАННЯ  ГРИБІВ:  10  ПРАВИЛ  БЕЗПЕКИ

   Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України. На території нашої країни росте майже 2000видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.    Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому  тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею.